Live scores


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γιουρόπα Λίγκ: Τελικός για πολλά γκολ



Τελικός για πολλά γκολ… Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που έχω παρακολουθώντας την πορεία των Πόρτο και Μπράγκα στο φετινό Γιουρόπα Λίγκ. Ειδικά για τους «δράκους» δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αναφορά. Όλοι διαπιστώσαμε ότι η φετινή ομάδα ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λίγκ. Έπαιξε με αυτοματισμούς, με ταχύτητα, με αλληλοκαλύψεις με λίγα λόγια άγγιξε πολλές φορές το τέλειο. Η Μπράγκα έπαιξε με λιγότερο φαντασία, αλλά με πολύ «ουσία». Είχε αποτελεσματικότητα. Υπήρχε άψογη αμυντική λειτουργία, γρήγορες και αποτελεσματικές αντεπιθέσεις και οι επιθετικοί της ήξεραν να «χτυπάνε» πάντα στο σωστό χρόνο. Οι δύο Πορτογάλοι λοιπόν θα τεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Τετάρτης στο Δουβλίνο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και δικαίως όλο το ενδιαφέρον έχει στραφεί επάνω τους.
Η ΠΟΡΤΟΟ Φερνάντο Μπελούτσι αποθεραπεύτηκε και τέθηκε στη διάθεση του Αντρέ Βίλας Μπόας, αλλά αντίθετα δε θα έχει στη διάθεσή του (όπως αναμενόταν άλλωστε) τους Μαριάνο και Κίεζεκ, που δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη, τους τραυματίες Φουτσίλε, Κριστιάν Ροντρίγκες και Ράφαελ Εμίντιο, αλλά και τον νεαρό Κριστιάν.
Η ΜΠΡΑΓΚΑΟι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της Μπράγκα έχουν μία και ίσως μοναδική ευκαιρία να γράψουν τα ονόματα τους με «χρυσά γράμματα» στο βιβλίο της ιστορίας. Άλλωστε βρίσκονται σε μια ομάδα που δεν μας έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί σε τέτοιο επίπεδο και αν μη τι άλλο η συμμετοχή της στον τελικό αποτελεί έκπληξη.  Ο Ντομίνγκος Πασιένσια, αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή όλους τους παίκτες, ενώ  το ευχάριστο είναι πως αποθεραπεύτηκαν και είναι διαθέσιμοι ο μπακ Μιγκέλ Γκαρσία, ο κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκες και ο επιθετικός Πάουλο Σέζαρ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Η Πόρτο είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης όμως οι αποδόσεις στον άσο είναι πολύ χαμηλές. Κατά συνέπεια αποφεύγουμε το συγκεκριμένο σημείο και ψάχνουμε να βρούμε κάτι περισσότερο αποδοτικό από την κατηγορία των ειδικών στοιχημάτων.
Από το «under» - «over»,
θα επιλέξουμε το «over» (1,80) καθώς θεωρούμε δεδομένο ότι θα σκοράρει η Πόρτο άρα θα αναγκάσει την αντίπαλο της να ανοιχτεί και να αναζητήσει και εκείνη το γκολ.
Εξίσου
αποδοτική είναι η επιλογή του Φαλκάο ως σκόρερ (ανα πάσα στιγμή) με την απόδοση να φτάνει στο 2,20, ενώ σε περίπτωση που επιλέξουμε τον Κολομβιανό άσο ως σκόρερ δύο τερμάτων (και πάνω) η απόδοση ανεβαίνει στο 6,00!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΑΝΙΑΣ



Νικάει η Νόρτζελαντ στο ντέρμπι της ουράς καθώς υποδέχεται την Ράντερς. Οι γηπεδούχοι πήραν δύσκολη νίκη κόντρα στην Σίλκεμποργκ την περασμένη αγωνιστική με 3-2και έκαναν σημαντικό βήμα για την παραμονή τους. Βέβαια ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει τίποτα για αυτό και χρειάζονται την νίκη σήμερα.Τιμωρημένος είναι ο μέσος Στόκχολμ και τραυματίας ο επιθετικός Μπερνιέ. Η Ράντερς ήταν αρκετά καλή και άτυχη συνάμα κόντρα στην Οντένσε από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει την νίκη είχε δυο δοκάρια και τελικά έχασε με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Βρίσκεται μια θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και το έργο της είναι σαφώς πιο δύσκολο από τις αντιπάλου της. Πριν από ένα μήνα οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί για το κύπελλο με την Νόρτζελαντ να επικρατεί με 1-0.

Αναλυτικά η πρόβλεψη
Νόρτζελαντ – Ράντερς  1

                                                        

       ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ



Το αποψινό κουπόνι περιλαμβάνει τους δύο πρώτους ημιτελικούς του Βραζιλιάνικου Κυπέλλου. Οι ομάδες που έφτασαν εδώ θα τα δώσουν όλα μιας και ο κάτοχος του τίτλου εξασφαλίζει θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες της επόμενης περιόδου.
Αυτό σημαίνει πως αν και το Καμπεονάτο Μπραζιλέιρο ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι ομάδες θα κατέβουν με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις.
Η Βάσκο που απέκλεισε την Ατλέτικο Παραναένσε με δύο ισοπαλίες (2-2 εκτός 1-1 μέσα) υποδέχεται την Αβαί η οποία έκανε την έκπληξη και πέταξε έξω την Σάο Πάολο (1-0 ήττα εκτός, 3-1 νίκη εντός).
Η Σεαρά φιλοξενεί στο «κλουβί» του Πρεζιντέντε Βάργκας την εκπληκτική φέτος Κοριτίμπα. Η Σεαρά έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Φλαμένγκο (νίκη 2-1 εκτός, 2-2 εντός), ενώ η Κοριτίμπα σύντριψε εντός την Παλμέιρας με 6-0 και πήγε ταξίδι αναψυχής στο Σάο Πάολο για να χάσει με 2-0.
Δια ταύτα.


ΒΑΣΚΟ-ΑΒΑΙ       1                             

ΣΕΑΡΑ-ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ   2

  ΠΛΕΙ ΟΦ ΛΙΓΚ 1 ΑΓΓΛΙΑΣ



Τέταρτη ισοπαλία στη σεζόν ανάμεσα σε Χάντερσφιλντ και Μπόρνμουθ βλέπουμε στα 90 λεπτά του σημερινού δεύτερου ημιτελικού πλέι-οφ ανόδου της League 1 Αγγλίας. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν δύο φορές ισόπαλες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στον πρώτο ημιτελικό τρίτωσαν το Χ με το 1-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ. Ως εκ τούτου η Χάντερσφιλντ έχει το προβάδισμα λόγω του εκτός έδρας γκολ, αλλά ίσως δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο σήμερα. Οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει μόλις τέσσερα από τα δέκα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους και οι χαμηλές αποδόσεις του άσου δεν δικαιολογούνται τόσο πολύ από την προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Μπόρνμουθ είναι σκληροτράχηλη και σίγουρα θα το παλέψει, με το Χ στο 90λεπτο να πληρώνει 3.40 στη William Hill. Τώρα την πρόκριση ποιος θα την πάρει είναι ένα διαφορετικό ζήτημα...


Πρόβλεψη:
 
Hierro...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου