Live scores


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 21 Μαΐου 2011


Championnat: 37η αγωνιστική
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΛΙΛ
Παρί Σεν Ζερμέν: Ολική καταστροφή μέσα σε τέσσερις ημέρες. Πρώτα η απώλεια του κυπέλλου από την Λιλ το περασμένο Σάββατο και την Τετάρτη η οδυνηρή ήττα από την Μπορντό που την εμποδίζει να έχει το πάνω χέρι για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς ενέργεια, άδεια από ιδέες η Παρί την Τετάρτη στο “Σαμπάν Ντελμάς” δέχθηκε το γκολ της ήττας (1-0) νωρίς με πέναλτι και δεν μπόρεσε να αντιδράσει ορθολογικά: “Είμαι πολή απογοητευμένος, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι γρήγορα, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας” ψέλλισε ο Αντουάν Κομπουαρέ που βλέπει την ομάδα του να έχει δύσκολο πρόγραμμα που τελειώνει με ταξίδι στην δύσκολη έδρα της Σεντ Ετιέν. Επιστρέφει διαψεύδοντας τους γιατρούς ο Κλοντ Μακελελέ (αμυντικός μέσος), όμως χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο κεντρικός χαφ Σαντόμ, ενώ μόνιμος απών είναι ο φορ Λουϊντουλά.
Λιλ: Ακόμα ένας βαθμός. Ακόμα ένας μικρός βαθμός και στην Λιλ θα ξεμείνουν από σαμπάνιες. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου μετά από 56 άτιτλα χρόνια οι “λιλουά” απέχουν μόλις ένα πόντο και από το νταμπλ. Απόλυτα σοβαροί την Τετάρτη απέναντι στην Σοσό ήταν και πάλι πολύ κυριαρχικοί και πήραν το 1-0 που τους φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο. Πρόωρα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Μαρσέιγ, ψυχραιμία ζήτησε ο Ρούντι Γκαρσία που παραδέχθηκε ότι με την ωριμότητα που βγάζει φέτος στο γήπεδο η ομάδα του έχει αλλάξει επίπεδο. Μία εβδομάδα μετά τον κερδισμένο τελικό κυπέλλου απέναντι στους Παριζιάνους, η Λιλ ταξιδεύει και πάλι στην πόλη του φωτός με μία και μοναδική απουσία, αυτή του αμυντικού μέσου Μπαλμόν, γνωρίζοντας πως ακόμα και αν χάσει θα έχει ακόμα μία ευκαιρία εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Λιλ.
* Από την περίοδο 1995-96 έχει να κερδίσει στο “Παρκ ντε Πρενς” η Λιλ, που έχει 4 ισοπαλίες και 6 ήττες στις τελευταίες 10 της επισκέψεις στην πόλη του φωτός.
ΜΑΡΣΕΪΓ – ΒΑΛΑΝΣΙΕΝ
Μαρσέιγ: Κακά τα ψέματα, ο τίτλος χάθηκε. Χάθηκε κυρίως από δικά της λάθη, από αστείες γκέλες κυρίως μέσα στο “Βελοντρόμ”, αλλά σχεδόν οριστικά από το 2-2 στην μοκέτα του “Μουστουάρ” απέναντι στην Λοριάν. Στο ίδιο διάστημα η Λιλ δεν γκέλαρε πουθενά και το πουλάκι πέταξε: “Θέλω να συγχαρώ την Λιλ για την κατάκτηση του τίτλου της. Ηταν η πιο σταθερή ομάδα μέσα στην χρονιά και το άξιζε”, η παραδοχή του Ντιντιέ Ντεσάν πριν καν κριθούν και μαθηματικά τα πάντα. Η ομάδα της Μασσαλίας ελπίζει πια μόνο σε ένα θαύμα, όπως θαύμα θα είναι και αν χάσει την δεύτερη θέση, έχοντας διαφορά 6 βαθμών από την τρίτη Λιόν. Σημαντικό νέο η επιστροφή μετά από 6 μήνες και ρήξη χιαστών του Ισπανού δεξιού μπακ Αθπιλικουέτα, κάτι που αφήνει εκτός μάχης τον τιμωρημένο αριστερό μπακ Τάιβο, και τον τραυματία Αμπριέλ, ενώ δύσκολα θα παίξει και ο σέντερ-φορ Ζινιάκ που νιώθει έντονες ενοχλήσεις στο πέλμα.
Βαλανσιέν: Έχοντας 44 βαθμούς θέλει θεωρητικά άλλους τρεις για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά, ίσως όμως να μην χρειαστεί και κανένας. Όπως και να 'χει πάντως δείχνει να ελέγχει τα πράγματα, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Νις, σε ένα ματς όπου μία ισοπαλία ίσως τις βολέψει και τις δύο. Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει οριστικά από την περασμένη Κυριακή, όμως παρότι προηγήθηκε δέκα λεπτά πριν το τέλος απέναντι στην Οσέρ (χωρίς να κάνει φάση μέχρι εκείνο το λεπτό), ισοφαρίστηκε τρία λεπτά πριν το τέλος (1-1) για να φέρει την 17η φετινή της ισοπαλία! Με 19 παίκτες ταξίδεψε στην Μασσαλία, η ομάδα της Βόρειας Γαλλίας για την οποία δεν πρόλαβαν οι Ράφαελ (στόπερ), Λανζίλ (αριστερός μέσος), Λακούρ (οκτάρι), Αμπουμπακάρ (σέντερ-φορ).
ΛΙΟΝ – ΚΑΕΝ
Λιόν: Εντελώς ασόβαρη δεν μπορείς να την εμπιστευτείς πλέον στο παραμικρό ματς κι ας παίζει στην κόψη του ξυραφιού για την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο κάνει ότι μπορεί να το χάσει. Μετά την τεσσάρα που έφαγε στο “Αμπέ Ντεσάν” από την Οσέρ, πήγε πιο προσγειωμένη και φοβισμένη στο “Φρανσίς Λε Μπλε” για να παίξει με την Μπρεστ την Δευτέρα, το ματς της κάθισε καλά με γκολ του Εντέρσον από νωρίς, όμως ακόμα ένα από τα δεκάδες φετινά αμυντικά λάθη έφερε την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος (1-1) που παραδόξως δεν της κόστισε την τρίτη θέση, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει να αυτοκτονεί με την σειρά της: “Δεν φταίει μόνο ο Κλοντ Πιέλ για αυτή την κατάσταση. Μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πάει σε εμάς τους παίκτες” το σχόλιο του Ζερεμί Τουλαλάν. Υποχρεωτική σήμερα η νίκη, ενώ την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στο Πριγκιπάτο για να παίξει με την Μονακό που θα καίγεται για την σωτηρία. Τέλος η σεζόν για τον φορ Γκομίς, στην ιατρική λίστα και ο επιτελικός χαφ Γκουρκίφ, ενώ τιμωρημένος είναι ο γκελαδόρος Κροάτης στόπερ Λόβρεν. Επιστρέφει όμως ο πρώτος φετινός σκόρερ Λισάντρο Λόπες που θα περάσει από τεστ ετοιμότητας για να δει αν μπορεί να ξεκίνήσει στο αρχικό σχήμα.
Καέν: Είναι η μόνη από τις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία που μπορεί να παίξει ποδσόσφαιρο πρωτοβουλίας, αυτή που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα, αυτή που έχει προσφέρει το ομορφότερο θέαμα, με επιθετική λογική και αρκετούς τεχνίτες. Στο κρισιμότερο ίσως φετινό ματς διαχειρίστηκε σωστά την πίεση, βρήκε την παντελώς αδιάφορη Μονπελιέ και με το 2-0 πήρε μαξιλάρι ασφαλείας τριών βαθμών και ελπίζει ότι την τελευταία αγωνιστική θα βρει την Μαρσέιγ εντελώς αδιάφορη. Τιμωρημένος ο αρχηγός Σορμπόν (αμυντικός μέσος), ενώ εκτός μάχης είναι οι Περκίς (αναπλ. Τερματοφύλακας), Ταφορό (αριστερός μπακ), Λαζάρεβιτς (στόπερ), Μπαρσόλα (δεξιός μπακ), Γιαταμπαρέ (περιφερειακός επιθετικός).
* Η ομάδα της Νορμανδίας δεν έχει κερδίσει ποτέ μες το “Ζερλάν”, έχοντας μόλις δύο ισοπαλίες στις 10 φορές που επισκέφτηκε το σπίτι της Λιόν.
ΡΕΝ – ΝΑΝΣΙ
Ρεν: Μετά από 9 παιχνίδια θυμήθηκε πως είναι να κερδίζεις, εξασφάλισε εισιτήριο για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ και με αυτά που βλέπει να κάνουν η Λιόν και η Παρί Σεν Ζερμέν δικαιούται να ελπίζει ότι με δύο νίκες (την τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα της Λιλ που ίσως κάνει φιέστα τίτλου) μπορεί να κλέψει την τρίτη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι, ότι ήταν καλή στο εκτός έδρας 1-2 επί της Σεντ Ετιέν. Μάλλον τυχερή ήταν, σκόραρε δύο φορές σε τρεις κατεβασιές στο πρώτο ημίχρονο και άντεξε στην πίεση των “στεφανουά” στην επανάληψης. Επιστρέφει μετά από τέσσερις μήνες απουσίας ο γρήγορος περιφερειακός επιθετικός Μπραχιμί, όμως και πάλι η λίστα απόντων είναι σημαντική για τον Φρεντερίκ Αντονετί που για διάφορους λόγους δεν υπολογίζει στους Τεοφίλ-Κατρίν (βασικός αριστερός μπακ), Απάμ (στόπερ), Τετέι, Ντουμπιά (αμυντικός μέσος), Μαρβό, Κεμπό-Εκοκό (περιφερειακοί επιθετικοί).
Νανσί: Μετά από 7 άγονα παιχνίδια με μπόλικη ατυχία (η ομάδα της Λοραίνης άξιζε να κερδίσει τουλάχιστον τα μισά από αυτά, τίποτα δεν μπορούσε να της στερήσει την επιστροφή στις νίκες απέναντι στην Νις. Η ομάδα του Πάμπλο Κορέα κυριάρχησε ολοκληρωτικά, έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και βοηθούμενη και από το γεγονός ότι στο 69΄η ομάδα της Νίκαιας έμεινε με παίκτη λιγότερο έφτασε το σκορ στο θριαμβευτικό 3-0. Βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού και το γεγονός ότι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την πεσμένη Λανς την κάνει να αισθάνεται πιο ασφαλής. Επιστρέφει μετά από δίμηνη απουσία ο βασικός τερματοφύλακας Μπρασιλιανό, όμως τιμωρημένος είναι ο βασικός στόπερ Λοτιές, τραυματίας ο περιφερειακός επιθετικός Αλό-Εφουλού και στην εθνική νέων ο ταλαντούχος επιθετικός Ζανό.
* Αήττητη την τελευταία πενταετία η Νανσί στο “Ρουτ ντε Λοριάν”, έχοντας τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες στο σπίτι της Ρεν από το 2005 μέχρι σήμερα.
ΣΟΣΟ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
Σοσό: Μπορεί το αήττητο σερί των 7 αγώνων να έλαβε τέλος την Τετάρτη απέναντι στην “πιο ώριμη”, όπως είπε ο Φρανσίς Ζιλό, Λιλ, όμως η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Αρκεί μία νίκη σήμερα στους “σοσαλιέν” για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έκτη θέση, όπερ σημαίνει την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χάρη στο εκπληκτικό ντεμαράζ του δεύτερου γύρου. Βέβαια ακόμα κι αν τα καλά μαντάτα δεν έρθουν σήμερα οι “σοσαλιέν” παραμένουν απόλυτο φαβορί αφού την τελευταία αγωνιστική παίζουν στην έδρα της πεσμένης Αρλ. Δεν αλλάζει κάτι στο απουσιολόγιο όπου στους μόνιμους απόντες Ζακ Φατί (δεξιός μπακ), Μπρεσέ (στόπερ), Μικαρί (αριστερός μπακ), Ανέν (αμυντικός μέσος), προστέθηκε ο αναπληρωματικός φορ Μπιτέν.
Σεντ Ετιέν: Οι δύο συνεχόμενες ήττες στο “Ζοφρουά Γκισάρ” έβαλαν ταφόπλακα στα όποια ευρωπαϊκά όνειρα είχε, αν και ο Κριστόφ Γκαλτιέ χαρακτήρισε την σεζόν πετυχημένη. Δεν άξιζε να χάσει την περασμένη Κυριακή από την Ρεν, αφού κόντρα στην ροή του ματς βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο ημίχρονο, σκορ που δεν άλλαξε στην επανάληψη παρά την ασφυκτική πίεση και τις 4-5 καλές ευκαιρίες των “στεφανουά”. Αρκετά τα προβλήματα για σήμερα, αφού η ιατρική λίστα γέμισε σε μία εβδομάδα. Νέα προβλήματα αυτά των Ζανό (βασικός τερματοφύλακας), Εμποντό (δεξιός μπακ), Ριβιέρ (περιφερειακός επιθετικός), που προστέθηκαν σε αυτά των Αντρέ (δεξιός μπακ), Μονσορό (στόπερ), Λαντρέν (δεξιός χαφ), ενώ μοναδικό καλό νέο η επιστροφή του εξαφανισμένου ιβοριανού φορ Σανόγκο.
ΝΙΣ – ΛΟΡΙΑΝ
Νις: Εικόνα αποσύνθεσης αυτή που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή στον τελικό παραμονής στην έδρα της Νανσί. Υποτονική, φοβισμένη εμφάνιση με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα με την ομάδα της Νίκαιας να μην κάνει ούτε μισή φάση της προκοπής και να χάνει δίκαια με το βαρύ 3-0. Ωστόσο παραμένει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και έχει την ευκαιρία σήμερα με νίκη απέναντι σε ένα αδιάφορο αντίπαλο να αγκαλιάσει την παραμονή, καθώς την τελευταία αγωνιστική μπορεί να βολέψει μία ισοπαλία στο ματς με την Βαλανσιέν που θα ψάχνει επίσης για ένα βαθμό. Τιμωρημένος ο Αργεντινός στόπερ Σιβέλι που αποβλήθηκε στο “Μαρσέλ Πικό”, νοκ-άουτ λόγω τραυματισμών οι Φαέ, Τροαρέ (κεντρικοί μέσοι), Μπεγιόν (περιφερειακός επιθετικός). Επιστρέφει πάντως ο τεχνίτης μέσος Ελμπουίκ, ενώ από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο βασικός Κολομβιανός τερματοφύλακας Οσπίνα που είναι αμφίβολος.
Λοριάν: Στο “Μουστουάρ” δεν φοβάται κανέναν, ξέρει να εμπνέει το φόβο στους αντιπάλους της. Ακόμα κι αν έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ, όπως για παράδειγμα η Μαρσέιγ. Την περασμένη Κυριακή η ομάδα της Μασσαλίας που καιγόταν για τον τίτλο μπορεί να προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι “μπακαλιάροι” με το γνωστό ήρεμο στυλ τους, γύρισαν το ματς, αν και “έσκασαν” στο φινάλε με τον Ζινιάκ να γράφει στο τέλος το 2-2. Θεωρητικά είναι αδιάφορη, πρακτικά ψάχνει το όσο δυνατόν ψηλότερο πλασάρισμα ώστε να έχει μεγαλύτερο πριμ από την ομοσπονδία. Βασικό θέμα συζήτησης η παραμονή του εκπληκτικού φέτος (21 γκολ) Κέβιν Γκαμερό που ενδιαφέρει όλη την Ευρώπη. Αρκετά τα προβλήματα και σήμερα, αφού εκτός μένουν οι Οντάρ (βασικός τερματοφύλακας), Μπακά (βασικός δεξιός μπακ), Σόσα (αναπλ. Δεξιός μπακ) Ντιαρά (βασικός αριστερός μέσος).
ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΜΟΝΑΚΟ
Μονπελιέ: Στην έδρα της Καέν έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο. Παίζοντας, μάλλον... αδιάφορα υπέκυψε στο κίνητρο της ομάδας της Νορμανδίας που ήταν πιο κυνική για να φτάσει τελικά το σκορ στο 2-0. Τσαντισμένος από την χαλαρή διάθεση ο Ρενέ Ζιράρ που δεν θέλει να δώσει εκ νέου λαβή για ψίθυρους, παίζοντας “καπάκι” με ομάδα που καίγεται για την παραμονή. Προαποφασισμένη η άδεια στον Χιλιανό μπαλαντέρ Εστράδα που έφυγε για διακοπές ενόψει Κόπα Αμέρικα, τιμωρημένος ο φετινός στόπερ – αποκάλυψη Γιάνγκα-Μπιβουά, εκτός μάχης εδώ και καιρό ο πλάγιος επιθετικός Αΐτ-Φανά και ο έμπειρος στόπερ Τζόντιτς.
Μονακό: Ο ορισμός της αυτοκτονίας δόθηκε την περασμένη Κυριακή στο “Λουί ΙΙ” απέναντι στην Λανς, σε μία ισοπαλία που ίσως κοστίσει μία ολόκληρη κατηγορία. Η Μονακό κρατούσε στα χέρια της το ματς έχοντας προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ισοφαρίστηκε από την ήδη πεσμένη Λανς που πάει να πάρει μαζί της και τους Μονεγάσκους. Κομβικό το σημερινό ματς για την ομάδα του Πριγκιπάτου, που επέστρεψε στην ζώνη του υποβιβασμού και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την Λιόν. Επιστρέφει ο βασικός τερματοφύλακας Ριφιέ (θα περάσει ωστόσο από τεστ ετοιμότητας), όμως για μία ακόμα εβδομάδα είναι εκτός οι Λόλο (δεξιός μπακ), Μιρατορί, Κουρζαβά, Τραορέ (αριστεροί μπακ), Μαχαμαντού Ντιαρά (αμυντικός μέσος), Φεϊντουνό (περιφερειακός επιθετικός), Μααζού (σέντερ-φορ).
* Εξαιρετική η παράδοση της Μονακό μέσα στο “Μοσόν”, όπου δεν έχει χάσει από την Μονπελιέ εδώ και 20 χρόνια, έχοντας 6 νίκες και δύο ισοπαλίες στις πιο πρόσφατες επισκέψεις της.
ΟΣΕΡ – ΜΠΡΕΣΤ
Οσέρ: Χωρίς κανείς να καταλάβει τον τρόπο, από εκεί που ήταν για... φούντο, έκανε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ και ένα φοβερό αήττητο σερί (4 νίκες, 5 ισοπαλίες) κλείνει άνετη και χαλαρή την χρονιά, αν και υπάρχουν αρκετά διοικητικά προβλήματα με τον Γκι Ρου να ετοιμάζει πραξικόπημα για να ηγηθεί τον σύλλογο την επόμενη χρονιά. Μολονότι βρέθηκε αργά πίσω στο σκορ στην έδρα της Βαλανσιέν (χωρίς να φάει φάση για 80 λεπτά) βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Κορεάτη Γκουκ λίγο πριν το τέλος και επέκτεινε το σερί της. Δεν αλλάζει κάτι αισθητά στο πλάνο του Ζαν Φερναντές που εξακολουθεί να στερείται τους Ριού (αναπλ. Τερματοφύλακας), Μπερτό (αριστερός μπακ), Μινιό (στόπερ), Πεντρετί (επιτελικός χαφ), Γέλεν (σέντερ-φορ).
Μπρεστ: Κάνει αγχωμένο φινάλε με 5 ισοπαλίες στα 6 τελευταία ματς. Ένα από αυτά αν είχε πάρει θα είχε ξεμπερδέψει. Πάντως δεν χαρίζει τίποτα, πουθενά. Την Δευτέρα έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Λιόν, έμεινε πίσω στο σκορ, όμως εμφανίστηκε αλλαγμένη στην επανάληψη. Πίεσε και πήρε αυτό που δικαιούνταν ένα τέταρτο πριν το τέλος με γκολ του Τσέχου Λίτσκα, αν και κινδύνευσε σοβαρά στο τέλος. Έχει την τελευταία αγωνιστική την (πιθανότατα) αδιάφορη Τουλούζ σπίτι της και έχει δύο ευκαιρίες για να πάρει τους βαθμούς της σωτηρίας. Σημαντική η απώλεια του βασικού στόπερ Μπαγιάς, εκτός μάχης και οι Νταφ (δεξιός μπακ), Κανταρί (στόπερ), με άλλα λόγια οι τρεις από τους τέσσερις βασικούς αμυντικούς για την ομάδα του Αλέξ Ντιπόν.
ΤΟΥΛΟΥΖ – ΜΠΟΡΝΤΟ
Τουλούζ: Κατάφερε να γίνει ρεζίλι των σκυλιών, χάνοντας την περασμένη εβδομάδα από την Αρλ, κάνοντας μία εμφάνιση επιπέδου Ligue 2, ίσως και ακόμα χειρότερα. Έχοντας μόλις μία νίκη στα 9 τελευταία ματς, έχει καταφέρει να μπλέξει από το πουθενά, με την απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη να είναι μόλις τρεις βαθμοί. Την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην έδρα της Μπρεστ, που ίσως κι αυτή να βολεύεται με μία ισοπαλία. Συναγερμός για το τοπικό ντέρμπι με την μισητή Μπορντό, που πάντα συγκινεί το κοινό της. Επιστρέφει ο Αργεντινός στόπερ Τσέτο, ασήμαντες οι απουσίες των Πελέ (αναπλ. Τερματοφύλακας), Μανσαρέ (πλάγιος μέσος), Ταφέρ (σέντερ-φορ).
Μπορντό: Αν και χωρίς σοβαρό κίνητρο, οι παίκτες της έτρωγαν σίδερα στο εξ' αναβολής ματς της Τετάρτης με την Παρί Σεν Ζερμέν. Προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια που προήλθε από πέναλτι και με πολύ δυναμική εμφάνιση κράτησε το 1-0, έχοντας μάλιστα στο τέλος δύο δοκάρια για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ: “Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Έτσι πεινασμένοι θέλω να παίζουν σε κάθε ματς”, σχολίασε ο υπηρεσιακός Ερίκ Μπεντουέ που δεν πρόκειται φυσικά να μείνει και την νέα χρονιά. Φρέσκο πρόβλημα αυτό του βασικού αριστερού μπακ Τρεμουλινάς, που έμεινε εκτός αποστολής μαζί με τους Ενρίκε (στόπερ), Σανέ (δεξιός μπακ), Γκουφράν (δεξιός εξτρέμ). Αντρέ (σέντερ-φορ).
* Εκπληκτική η ισορροπία στην προϊστορία, καθώς σε 33 αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αμφότερες έχουν από 11 νίκες, υπάρχουν 11 ισοπαλίες, ενώ τα τέρματα είναι 37-37!
ΛΑΝΣ – ΑΡΛ
Λανς: Κυνηγούσε εδώ και καιρό ένα θαύμα που τελικά δεν ήρθε ποτέ. Έπαιξε το τελευταίο της χαρτί στο Πριγκιπάτο, όπου χωρίς να είναι χειρότερη από την Μονακό βρέθηκε πίσω στο σκορ. Επιθετική πολύ στην επανάληψη, όμως το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με τον Βαράν και ίσως να πάρει μαζί της, τους Μονεγάσκους. Αποχή ετοιμάσουν οι οργανωμένοι οπαδοί της, ενώ αναμένονται σαρωτικές εκκαθαρίσεις σε ρόστερ και τεχνική ηγεσία. Για πρώτη φορά τόσες μαζεμένες απουσίες, σε ένα ματς με ελάχιστη σημασία, μετά την οριστικοποίηση του υποβιβασμού. Τιμωρημένος ο πνεύμονας της ομάδας Σαμπά Σο, εκτός μάχης οι Ρούνιε (βασικός τερματοφύλακας), Μπεντιμό (αριστερός μπακ), Ερμάς, Κεϊτά (αμυντικοί μέσοι), Ακαλέ (αριστερός εξτρέμ), Μαουλιντά (περιφερειακός επιθετικός), με τον Λάζλο Μπόλονι να σκέφτεται να βάλλει μέσα αρκετούς παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής όλη τη χρονιά.
Αρλ: Σαμπάνιες άνοιξαν στην Νότιο Γαλλία αφού έφτασε τελικά τους 17 βαθμούς που δεν την καθιστούν την χειρότερη ομάδα όλων των εποχών από άποψη συγκομιδής στην Ligue 1. θύμα της, η αδιάφορη Τουλούζ, με την Αρλ να μπαίνει πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας το προβάδισμα και να κρατά το 1-0 με μαζική άμυνα, χωρίς πάντως να απειληθεί σοβαρά. Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στα σαλόνια, ο Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς θα έχει και πάλι στην διάθεση του τον στόπερ Μπαλντέ που εξέτισε και τον πλάγιο μπακ Λορεντί που αποθεραπεύτηκε, όχι όμως και τον τιμωρημένο στόπερ Σορό και τους τραυματίες Μερβίλ (αναπλ. Τερματοφύλακας), Ζερμανί, Αμπενζοάρ (δεξιοί μπακ), Κορέζ (αμυντικός μέσος).
ΠΡΟΤΑΣΗ
ΣΟΣΟ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 1
ΠΑΡΙ-ΛΙΛ 1
ΝΙΣ – ΛΟΡΙΑΝ 2
ΟΣΕΡ-ΜΠΡΕΣΤ Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου